Puszikupont ad telefonért Pásztor Anna

Puszikuponosztással és emlék­ége­téssel indítja az idén ötéves fesztiválját az Anna and the Barbies zenekar, ami nem a telefonnal ellőtt fényképek miatt lesz emlékezetes.
Puszikuponosztással és emlék­ége­téssel indítja az idén ötéves fesztiválját az Anna and the Barbies zenekar, ami nem a telefonnal ellőtt fényképek miatt lesz emlékezetes.

Gyerekek másznak négykézláb a fűben, apukák és anyukák söröznek, a rockerek lovakat simogatnak – így néz ki egy pillanatkép az Anna and the Barbies zenekar által életre hívott varázslatos valóságban, a Wood­stock az Ugaron nevű fesztiválon Ópusztaszeren.

– Már hagyomány, hogy az első napon gigantikus tábortüzet rakunk, és mindenki beledobja azt, ami az urbánus lét negatívumaira emlékezteti, legyen az számla, nyakkendő, a csalfa barátnő levele vagy bármi, és szabadok leszünk, elkezdhetünk újraépítkezni – mesélte lapunknak Pásztor Anna. Három napon keresztül mindenki fölépíti a lelkét, a haját, kisminkeli az arcát, hennatetoválást kap, ruhát és hangszert csinál magának, közben pedig mennek a koncertek.

Anna szerint a digitális világ olyan, mint a drog, de érdemes leszokni róla © Móricz István

Az augusztus 1-jétől 4-éig tartó fesztivál a különböző tanfolyamok és programok mellett idén először nagyszínpaddal várja a közönséget, ahol olyan zenekarok lépnek fel, mint a Quimby, a Tóth Vera Trió, az Elefánt és a Jónás Vera Experiment, a valós élmény érdekében pedig Anna hadat üzent az állandó fotózkodásnak.

– A digitális világ az egyik legkomolyabb drog, aminek az elhagyásával egy igazán bájos való világba csöppenhet az ember. Rendkívül fárasztó, hogy amikor végre kijutunk a természetbe, tücskök, bogarak, holdfény és csillagok közé, vakukkal kell bajlódnunk. Minden bokorban szelfizünk, megáll az idő, és csak kattog az élet. A fesztiválozóknak lehetőségük lesz leadni a telefonjaikat egy biztonságos megőrzőpontra, cserébe puszi- és öleléskuponokat adunk nekik, amit a zenekarunk bármely tagjánál beválthatnak, sőt a jelek szerint a kezdeményezéshez több együttes is csatlakozik – árulta el lapunknak Pásztor Anna, aki hisz abban, hogy egy kaland nem a fotók miatt lesz emlékezetes, sokkal inkább attól, ha teljes mértékben megéljük a pillanatot.

Az Anna and the Barbies fesztiválja igazi visszatérés a természethez

Szájába tolták a mobilt

Néhány nappal ezelőtt terjedt el a hír, miszerint Pásztor Anna összerágta egy rajongója telefonját, ám kiderült, hogy az eset sokkal összetettebb, mint ahogy azt a legtöbben gondoltuk volna.

– Nagyjából másfél éve kezdődött el az, hogy sokan éneklés közben kérnek közös képet, és ez a szelfizés mára odáig fajult, hogy megfogják a nyakam, és addig nem engednek el, míg kész nincs a kép, és gyakran próbálnak erőszakosan lerángatni a színpadról. Legutóbb épp valakinek a nyakában ültem, amikor egy telefont tartottak a számba. Én rocker vagyok, bekaptam, de ahogy az alattam lévő ember ugrálni kezdett, elpattant a telefon kijelzője. Ekkor kezdett el terjedni rólam, hogy telefonokat eszem – osztotta meg a Borssal a történetet Pásztor Anna.